Premsal

Esgotat!
[pɾemsáɫ]

20,5046,00 IVA inc.

Neteja

El mildiu d’aquest 2020 ha fet estralls i ha estat especialment dur amb el premsal, que estava en plena floració. Pràcticament n’hem perdut tota la collita, i dels pocs raïms que han sobreviscut, n’hem fet aquest vi. Un premsal sense filtres, l’expressió de la varietat, sense maquillatges. És un premsal de resistència, de les vinyes de Son Porquer, de les vinyes més velles. Premsal de 40 anys per a un 2020 que sempre recordarem; i si és amb una copa de vi, millor.

Vinificació

El raïm derrapat sencer va fermentar amb les pells durant set dies i posteriorment es va premsar per acabar la fermentació dins dipòsit d’acer inoxidable. Una vegada acabada la fermentacies va trasbalsar i va estar en contacte amb les mares fins abans d’embotellar.

És suc de raïm fermentat: sense llevats afegits ni sulfurós i sense clarificar.

Nota de tast

Daurat intens procedent de les pells del premsal i del contacte durant la fermentació. Amb una acidesa discreta, en nas hi apareixen notes d’albercoc, de camamil.la i de mel. Un final de boca llarg i salí i un toc amarg que convida a beure’n un altre glop.

SKU: 3535-6-3-1

Tros

1
Son Porquer

Porreres

Fitxa

Collita

2020

Varietats

Premsal

Viticultura

Biodinàmica

Zona o Denominació d’origen

Vi de la Terra Mallorca

Climatologia

Possiblement el 2020 hagi estat l’any més complicat que he viscut d’ençà que faig vins. Un any de mildiu fulminant durant el qual hem perdut el 50% de la collita. Una primavera plujosa i càlida acompanyada d’un estiu moderat que han ajudat a mantenir una certa frescor als vins.

Criança

Amb les seves mares durant 5 mesos

Embotellat

Febrer 2021

Sortida al mercat

Abril 2021

Paràmetres analítics

Grau: 12%
ATT: 4,7
Sucres residuals: 0,2
Clarificació: no

Les nostres vinyes

Els trossos

Son Porquer

També us recomanem…