Sincronia blanc

[siŋkɾonía]

10,60 IVA inc.

Una barca a vela que no frissa il.lustra el blanc de les vinyes de premsal més joves i els chardonnays més vells de la casa. Frescor i complexitat amb un toc salí.

Sincronia és la màgia de la vida. El que de vegades vivim com un fet negatiu esdevé una oportunitat. És allò que succeeix al mateix temps que una altra cosa. En sincronia neixen els vins joves de Mesquida Mora al mateix temps que els seus germans ACROLLAM, TRISPOL i SÒTIL.

Etiqueta

Les etiquetes dels vins SINCRONIA estan fetes de petits fragments de papers de colors, com la vida mateixa. Retalls que representen les vinyes on neixen. Ordenats configuren una imatge que ens recorda l’essència mediterrània de la nostra illa, Mallorca.

El SINCRONIA BLANC està il.lustrat amb una barca és perquè simbolitza la voluntat i les ganes de navegar per nous mars i oceans.

Vinificació

Sincronia blanc és la suma de diferents tipus d’elaboracions. Per un costat la maceració prefermentativa dels premsals més joves de la casa i per l’altra del premsat directe dels raïms procedents de totes les vinyes de chardonnay i parellada que tenen entre 10 i 40 anys.

Nota de tast

Les notes de fruites blanques com la poma i la pera apareixen en primera instància per donar pas a sensacions més dolces que ens recorden el melicotó o el meló. En boca és rodó, carnós, llarg i persistent i amb un final de boca dens però fresc.

1
Es camí de Felanitx
2
Son Orellet
3
Es Monjos
4
Son Porquer
5
Son Godai
6
Son Vinater

Porreres

Felanitx

Sincronia blanc 2023

Collita

2023

Varietats

Chardonnay , premsal, giró i parellada.

Arxius

Pdf de la fitxa tècnica | ZIP imatge – etiqueta

Viticultura

Biodinàmica

Zona o Denominació d’origen

Vi de la Terra Mallorca

Climatologia

El 2023 ha estat un any de contrastos. El mes de febrer es va despedir amb una nevada important d’un gruix de més de 4 cm a Porreres i Felanitx, fet molt poc habitual. Seguí una primavera de pluviometria moderada i tancàrem l’estació amb un episodi de pluges inèdit i localitzat que va fer acumular 204 litres acompanyats de calamarsa. En dos dies s’acumulà l’equivalent al 40% del que plou anualment. Les vinyes de Felanitx no reberen tanta d’aigua.

Les estadístiques parlen d’un any inclús més càlid que el 2022, però la percepció és que el 2023 la calor arribà
més tard que l’any anterior. El cert és que els mesos d’estiu foren extremadament càlids. El juliol va ser un mes de moltes nits tropicals i es registraren dues onades de calor. Al mes d’agost a Porreres tinguérem 8 dies amb temperatures superiors a 36 graus, quan el normal són 2 i el setembre fou un mes càlid. El final d’estiu i la tardor no han estat generosos en precipitacions ni en temperatures baixes i les cobertes vegetals plantades durant l’octubre i novembre pràcticament no han crescut.

Criança

Una vegada fermentades les varietats per separat realitzem l’ensamblatge definitiu i el mantenim amb les mares fines fins just abans de l’embotellat.

Vinificació

Sincronia blanc és la suma de diferents tipus d’elaboracions. Per un costat la maceració prefermentativa dels premsals més joves de la casa i per l’altra del premsat directe dels raïms procedents de totes les vinyes de chardonnay i parellada que tenen entre 10 i 40 anys.

Embotellat

Febrer i abril de 2024

Sortida al mercat

Febrer de 2024

Paràmetres analítics

Grau: 13%
ATT: 5,1
Sucres residuals: 0,6
Clarificació: bentonita en fermentació

Les nostres vinyes

Els trossos

Es Monjos

Son Godai

Son Orellet

Son Porquer

Son Vinater

També us recomanem…