El trencaclosques vitícola del nostre celler el conformen vuit parcel.les que tenen entre 3 i 65 anys. Certificades pel Consell Balear d’Agricultura Ecològica estan sembrades damunt sòls calcaris, argilosos i de call vermell; totes elles dibuixen un mosaic varietal on hi trobam els primers exemplars de varietats forànies plantades a Mallorca que conviuen amb les varietats autòctones mallorquines.
Per estimular la salut dels nostres ceps també realitzam totes les feines a mà seguint els moviments estelars més apropiats i sembram arbres fruiters entre les vinyes.
Son Porquer
El molí de Son Porquer acabat d’alçar l’any 1850 vetlla les primeres vinyes de varietats forànies que es sembraren a Mallorca ja fa 40 anys. Sense l’entusiasme del meu pare i la meva mare, possiblement, la història del vi a Mallorca seria diferent.
Gràcies a aquell intent de millorar la qualitat dels vins que s’elaboraven aleshores mitjançant la incorporació de varietats forànies avui hem pogut recuperar i reivindicar les varietats autòctones de l’illa de Mallorca.
A l’altre costat de la carretera de Porreres a Campos, just davant el molí de Son Porquer, hi havia un albercoquerar, l’arbre fruiter per excel.lència del nostre poble. El 2005, quan es arbres ja havien tornat molt vells, els arrabassàrem. Va ser la primera vinya que vaig sembrar quan vaig incorporar-me al món del vi. En 16 anys ha canviat molta la meva visió del vi i la viticultura. Pràcticament foren els darrers emparrats que instal.làrem i les darreres varietats forànies plantades.
Es Monjos
Camí de Felanitx
Suposa el retorn definitiu a la sembra i recuperació de varietats autòctones i a la recuperació del vas com a sistema de conducció. Les faltes de vinya van sent substituïdes per arbres fruiters, el quals ens ajuden a incrementar la biodiversitat i l’estructura de la nostra terra.
Sembrada el mateix any que el Camí de Felanitx aquest premsal de Son Godai creix al costat del darrer albercoquerar que conserva la meva familia materna. Premsal en vas per a la propera generació vinatera.
Son Godai
Es Pou de sa Carrera
És el clar exponent del paisatge agrícola de Porreres. Vinyes en vas custodiades per immensos albercoquers de galta rotja damunt peu bord. En vinyes com aquestes començà el meu repadrí fa més de 75 anys. És la vinya dels orígens que marca el camí de cap on anam.
Si tenim en compte la intensitat de la plantació és la vinya més gran que tenim en producció total. És el clar exponent de les vinyes sembrades els anys 90. Emparrades i amb sistema de gota a gota que ja fa molts anys que deixàrem d’utilitzar.
Son Orellet
Son Oliver
La darrera de les vinyes sembrades a Porreres, allà on tenim el celler. A Mallorca el monastrell havia estat molt utilitzat però a dia d’avui la seva presència és gairebé testimonial. El recuperam en vas, al costat del celler, i fa de teló de fons als animals de la casa: na Duna -la nostra euga-, en Trispol -el ca-, a les gallines, ànnecs i oques.
Son Vinater era del padrí d’en Joan, el pare de la nostra filla, na Bàrbara. Hi havia hagut vinyes que s’arrabassaren l’any 1989 per donar lloc a les noves plantacions que s’han anat realitzant d’ençà de 1992. Son Vinater es troba a una planície fresca i humida, que conserva molt bé l’aigua durant l’estiu.
Son Vinater
Els Ermassos

És la vinya del Tio Biel, vells vasos de callet plantat en call vermell custodiats per un enorme garrover. Vinyes de resistència.