Skip to main content

Els trossos

El trencaclosques vitícola del nostre celler el conformen vuit parcel.les que tenen entre 3 i 65 anys. Certificades pel Consell Balear d’Agricultura Ecològica estan sembrades damunt sòls calcaris, argilosos i de call vermell; totes elles dibuixen un mosaic varietal on hi trobam els primers exemplars de varietats forànies plantades a Mallorca que conviuen amb les varietats autòctones mallorquines.

Amb la voluntat de llegar uns sòls fèrtils i rics a les generacions futures feim una gestió de les vinyes basada en el diàleg amb la naturalesa: sembram cobertes vegetals, aplicam compost i preparats biodinàmics i  utilitzam infusions de plantes medicinals;  gestos que ens ajuden a aconseguir uns raïms d’òptima qualitat, expressió del triangle sòl-clima-varietat.

Per estimular la salut dels nostres ceps també realitzam totes les feines a mà seguint els moviments estelars més apropiats i sembram arbres fruiters entre les vinyes.

Son Porquer

El molí de Son Porquer acabat d’alçar l’any 1850 vetlla les primeres vinyes de varietats forànies que es sembraren a Mallorca ja fa 40 anys. Sense l’entusiasme del meu pare i la meva mare, possiblement, la història del vi a Mallorca seria diferent.

Gràcies a aquell intent de millorar la qualitat dels vins que s’elaboraven aleshores mitjançant la incorporació de varietats forànies avui hem pogut recuperar i reivindicar les varietats autòctones de l’illa de Mallorca.

Mès info

A l’altre costat de la carretera de Porreres a Campos, just davant el molí de Son Porquer, hi havia un albercoquerar, l’arbre fruiter per excel.lència del nostre poble. El 2005, quan es arbres ja havien tornat molt vells, els arrabassàrem. Va ser la primera vinya que vaig sembrar quan vaig incorporar-me al món del vi. En 16 anys ha canviat molta la meva visió del vi i la viticultura. Pràcticament foren els darrers emparrats que instal.làrem i les darreres varietats forànies plantades.

Mès info

Es Monjos

Camí de Felanitx

Suposa el retorn definitiu a la sembra i recuperació de varietats autòctones i a la recuperació del vas com a sistema de conducció. Les faltes de vinya van sent substituïdes per arbres fruiters, el quals ens ajuden a incrementar la biodiversitat i l’estructura de la nostra terra.

Mès info

Sembrada el mateix any que el Camí de Felanitx aquest premsal de Son Godai creix al costat del darrer albercoquerar que conserva la meva familia materna. Premsal en vas per a la propera generació vinatera.

Mès info

Son Godai

Es Pou de sa Carrera

És el clar exponent del paisatge agrícola de Porreres. Vinyes en vas custodiades per immensos albercoquers de galta rotja damunt peu bord. En vinyes com aquestes començà el meu repadrí fa més de 75 anys. És la vinya dels orígens que marca el camí de cap on anam.

Mès info

La darrera de les vinyes sembrades a Porreres, allà on tenim el celler. A Mallorca el monastrell havia estat molt utilitzat però a dia d’avui la seva presència és gairebé testimonial. El recuperam en vas, al costat del celler, i fa de teló de fons als animals de la casa: na Duna -la nostra euga-, en Trispol -el ca-, a les gallines, ànnecs i oques.

Mès info

Son Oliver

Son Vinater

Son Vinater era del padrí d’en Joan, el pare de la nostra filla, na Bàrbara. Hi havia hagut vinyes que s’arrabassaren l’any 1989 per donar lloc a les noves plantacions que s’han anat realitzant d’ençà de 1992. Son Vinater es troba a una planície fresca i humida, que conserva molt bé l’aigua durant l’estiu.

Mès info

És la vinya del Tio Biel, vells vasos de callet plantat en call vermell custodiats per un enorme garrover. Vinyes de resistència.

Mès info

Els Ermassos

Close Menu

Camí de Pas des Frare s/n,
Bustia rural 5 / Pol. 4 – Parc.782
07260 Porreres / Mallorca
Illes Balears / Spain

E: info@mesquidamora.com

Rep un cupó del 5% descompte per a la compra de vi a la nostra botiga online, si t’inscrius en el nostre butlletí de notícies.