Acrollam blanc

[əkɾɔʎám]

16,70 IVA inc.

El iang del rosat. Elaborat només amb premsal i giró i sense sulfurós afegit. Un blanc realment especial que et transporta directament a Mallorca.

Acrollam és Mallorca al revés perquè a nosaltres ens agrada fer feina a la nostra manera, moltes vegades “al revés” del que és habitual, fugint dels cànons establerts.

Etiqueta

A l’etiqueta d’ACROLLAM BLANC hi apareix una dona que cerca la seva identitat, la feminitat disposada a tirar-se al mar, preparada per viure noves aventures i liderar el canvi sense renunciar a la seva manera de fer: sense por a les onades ni al temporal. Les ganes de viure, de sentir-se acaronada per la salabror del nostre mar. 

L’ACROLLAM BLANC i ROSAT comparteixen una imatge: el mandala format per figures concèntriques que suggereix la seva recerca de la perfecció en l’elaboració dels diferents vins,  mentre que el perímetre del cercle evoca el retorn als cicles de la natura, com la vinya mateixa.

Vinificació

Equilibri de tres elaboracions per al premsal: maceració prefermentativa,  maceració carbònica i fermentació amb les pells mentre que per al giró optam per un premsat directe. Una vegada fermentades les diferents varietats per separat realitzam l’ensamblatge definitiu sense utilitzar sulfurós durant tota la seva elaboració.

Nota de tast

Fruita blanca fresca, fina i delicada per una boca viva, amb notes de salabror i calç.

SKU: 3535-6-2-1

Trossos

,
1
Son Oliver
2
Son Orellet
3
Es Monjos
4
Son Porquer

Porreres

Acrollam blanc 2022

Collita

2022

Varietats

Premsal i giró

Arxius

Pdf de la fitxa tècnica | ZIP imatge – etiqueta

Viticultura

Biodinàmica

Zona o Denominació d’origen

Vi de la Terra Mallorca

Climatologia

Recordaré sempre aquest 2022. Possiblement hagi estat l’any més càlid d’ençà que el 2004 vaig començar a fer vi. Si el 2021 acabà amb un novembre plujós, l’hivern de 2022 fou de molt poca pluviometria. Aquesta tendència s’allargà durant tot l’any a Porreres i quedà interrompuda per un episodi de fortes precipitacions a Felanitx just després de la verema.

La primavera i l’estiu foren tòrrids, amb poca diferència tèrmica dia-nit. La tardor tampoc va ser tardor sinó una segona primavera i un inici d’hivern poc fresc i amb petits intervals de precipitacions anecdòtiques.

Una verema dura per les elevades temperatures però saníssima per l’absència de fongs i malalties. Una verema que ha suposat un repte, del qual n’estic més que contenta, i que suposa un punt de reflexió sobre els anys futurs.

Criança

Amb les mares fines fins just abans de l’embotellat sense afegir-hi sulfurós.

Embotellat

Febrer 2023

Sortida al mercat

Març 2023

Paràmetres analítics

Grau: 13%
ATT: 5,1
Sucres residuals: 0,2
Clarificació: no

Les nostres vinyes

Els trossos

Son Porquer

Son Vinater

També us recomanem…