Terna

[tέ̞ɾnə]

22,80 IVA inc.

Un brisat o orange wine que no cansa. Fermentació del most amb les pells de premsal i giró. Sense sulfurós, sense clarificar… a punt per beure i disfrutar.

Terna és el joc de tres, tres amics que volien fer un vi per passar una bona estona, elaborant-lo i compartint-lo.

Etiqueta

Els daus són l’atzar que suma 7, el número màgic que segons la càbala és la llei divina que regeix l’Univers.

Vinificació

Maceració, fermentació i criança de les dues varietats amb les seves pells (brisat) per separat durant 10 dies. Per tast es decideix el moment del premsat i acaba la fermentació en dipòsit d’acer inoxidable

Nota de tast

Sorprèn pel seu color daurat intens procedent de la tècnica de vinificació -brisat- i per la coloració intensa de les pells de les dues varietats, però especialment del giró. En nas una macedònia de fruites blanques – pera i poma-, mel i alguns tocs vegetals. Sense una acidesa desbordant és rodó i equilibrat.

SKU: 3535-6-2

Tros

1
Son Vinater

Felanitx

Terna 2022

Collita

2022

Varietats

Giró blanc i premsal

Arxius

Pdf de la fitxa tècnica | ZIP imatge – etiqueta

Viticultura

Biodinàmica

Zona o Denominació d’origen

Vi de la Terra Mallorca

Climatologia

Recordaré sempre aquest 2022. Possiblement hagi estat l’any més càlid d’ençà que el 2004 vaig començar a fer vi. Si el 2021 acabà amb un novembre plujós, l’hivern de 2022 fou de molt poca pluviometria. Aquesta tendència s’allargà durant tot l’any a Porreres i quedà interrompuda per un episodi de fortes precipitacions a Felanitx just després de la verema.

La primavera i l’estiu foren tòrrids, amb poca diferència tèrmica dia-nit. La tardor tampoc va ser tardor sinó una segona primavera i un inici d’hivern poc fresc i amb petits intervals de precipitacions anecdòtiques. Una verema dura per les elevades temperatures però saníssima per l’absència de fongs i malalties. Una verema que ha suposat un repte, del qual n’estic més que contenta, i que suposa un punt de reflexió sobre els anys futurs.

Criança

Acabada la fermentació reposa durant 6 mesos amb les mares fines dins un ou de formigó.

Embotellat

Abril 2023

Sortida al mercat

Maig 2023

Paràmetres analítics

Grau: 12,5%
ATT: 5,2 gr/lt
Sucres residuals: 0,2 gr/lt
Clarificació: no

Les nostres vinyes

Els trossos

Son Vinater

També us recomanem…