Sincronia blanc

[siŋkɾonía]

10,30 IVA inc.

Una barca a vela que no frissa il.lustra el blanc de les vinyes de premsal més joves i els chardonnays més vells de la casa. Frescor i complexitat amb un toc salí.

Sincronia és la màgia de la vida. El que de vegades vivim com un fet negatiu esdevé una oportunitat. És allò que succeeix al mateix temps que una altra cosa. En sincronia neixen els vins joves de Mesquida Mora al mateix temps que els seus germans ACROLLAM, TRISPOL i SÒTIL.

Etiqueta

Les etiquetes dels vins SINCRONIA estan fetes de petits fragments de papers de colors, com la vida mateixa. Retalls que representen les vinyes on neixen. Ordenats configuren una imatge que ens recorda l’essència mediterrània de la nostra illa, Mallorca.

El SINCRONIA BLANC està il.lustrat amb una barca és perquè simbolitza la voluntat i les ganes de navegar per nous mars i oceans.

Vinificació

Sincronia blanc és la suma de diferents tipus d’elaboracions. Per un costat la maceració prefermentativa del premsal blanc i per l’altra el premsat directe dels raïms procedents de les vinyes més joves de chardonnay, parellada i giró. Una vegada fermentades per separat realitzam l’ensamblatge definitiu i el mantenim amb les mares fines fins just abans de l’embotellat sense afegir-hi gens de sulfurós.

Nota de tast

Les notes de fruites blanques com la poma i la pera apareixen en primera instància per donar pas a sensacions més dolces que ens recorden el melicotó o el meló. En boca és rodó, carnós, llarg i persistent i amb un final de boca dens però fresc.

1
Es camí de Felanitx
2
Son Orellet
3
Es Monjos
4
Son Porquer
5
Son Godai
6
Son Vinater

Porreres

Felanitx

Sincronia blanc 2022

Collita

2022

Varietats

Chardonnay, premsal i parellada.

Arxius

Pdf de la fitxa tècnica | ZIP imatge – etiqueta

Viticultura

Biodinàmica

Zona o Denominació d’origen

Vi de la Terra Mallorca

Climatologia

Recordaré sempre aquest 2022. Possiblement hagi estat l’any més càlid d’ençà que el 2004 vaig començar a fer vi. Si el 2021 acabà amb un novembre plujós, l’hivern de 2022 fou de molt poca pluviometria. Aquesta tendència s’allargà durant tot l’any a Porreres i quedà interrompuda per un episodi de fortes precipitacions a Felanitx just després de la verema.

La primavera i l’estiu foren tòrrids, amb poca diferència tèrmica dia-nit. La tardor tampoc va ser tardor sinó una segona primavera i un inici d’hivern poc fresc i amb petits intervals de precipitacions anecdòtiques. Una verema dura per les elevades temperatures però saníssima per l’absència de fongs i malalties. Una verema que ha suposat un repte, del qual n’estic més que contenta, i que suposa un punt de reflexió sobre els anys futurs.

Criança

Una vegada fermentades les varietats per separat realitzem l’ensamblatge definitiu i el mantenim amb les mares fines fins just abans de l’embotellat.

Vinificació

Sincronia blanc és la suma de diferents tipus d’elaboracions. Per un costat la maceració prefermentativa dels premsals més joves de la casa i per l’altra del premsat directe dels raïms procedents de totes les vinyes de chardonnay i parellada que tenen entre 10 i 40 anys.

Embotellat

Gener, febrer i març de 2023

Sortida al mercat

Gener 2023

Paràmetres analítics

Grau: 13%
ATT: 5,4
Sucres residuals: 0,5
Clarificació: bentonita en fermentació

Les nostres vinyes

Els trossos

Es Monjos

Son Godai

Son Orellet

Son Porquer

Son Vinater

També us recomanem…