Giró giró de Son Vinater

Esgotat!

20,50 IVA inc.

Esgotat!

La varietat giró ros va ser incorporada al plec de condicions de Vi de la Terra Mallorca l’any 2013 després d’anys de tramitació i assatjos que haurien estat impossibles sense l’entusiasme d’en Toni Gelabert i n’Andreu de Can Majoral. Sense la seva caparrudesa i tenacitat no s’hauria recuperat aquesta varietat, de la qual en quedaven poques plantes a una vinya de Felanitx d’en Joaquin Monserrat.

És gràcies a l’esforç d’aquests vinyòvols que avui podem elaborar vins fets amb giró. I si a Mesquida Mora en tenim de sembrat és gràcies a la generositat de Can Majoral, que ens en confiaren les mudes.

Poc més de 1000 botelles i 70 màgnums d’un vi únic que no sabem si tornarem repetir… un vi per tastar la puresa de la giró.

Vinificació

Aquest vi és la suma de dues vinificacions diferents, per una part del giró més jove i per l’altra del giró més vell de Son Vinater a Felanitx, ambdós vermats dia 17 d’agost de 2021. El giró jove es fermentà sense la rapa – però amb el gra sencer- durant 8 dies. El giró vell, que venia amb una pell ben torrada, es premsà directament amb la rapa i el most fermentà tot sol. Quan les dues fermentacions hagueren acabat s’ajuntaren els dos vins obtinguts aconseguint d’aquesta manera l’equilibri.

Inicialment pot sorprendre el color daurat del vi, però si tenim en compte la coloració varietal de la pell i la fermentació amb aquesta no és extrany trobar-nos amb un vi amb aquesta tonalitat.

Nota de tast

Tastar aquest vi és viatjar a l’estiu, a un matí de verema abans que surti el Sol . És posar-te un gra de raïm madur dins la boca. De color d’or vell degut a la coloració de la pell del giró i a la fermentació amb pells en nas és especiat, amb notes de fruita madura – hi predomina el melicotó i l’albercoc- i en boca té volum, és gilcèric i no especialment àcid. És un vi gastronòmic, un vi mig brisat que conserva la textura de la fermentació amb les pells i la frescor del premsat directe.

SKU: 00234

Tros

1
Son Vinater

Felanitx

Giró giró de Son Vinater 2021

Collita

2021

Varietats

Giró

Arxius

Pdf de la fitxa tècnica | ZIP imatge – etiqueta

Viticultura

Biodinàmica

Zona o Denominació d’origen

Vi de la Terra Mallorca

Climatologia

L’hivern de 2021 no ha estat especialment plujós ni fred, però l’inici de primavera, just abans de la floració, vingué carregat de pluges generoses que feren que les vinyes arribassin a l’estiu ben verdes. Si l’inici de l’estiu fou benèvol i no especialment càlid, l’agost vingué marcat per uns episodis de canícula que feren avançar la maduració d’algunes varietats. Les tormentes de final d’agost i setembre donaren l’esquena a Porreres i no hi caigué una gota. L’acumulació de reserves per a la collita de 2022 ha començat amb un novembre plujós, amb més de 140 mm de pluja caiguts a Porreres, que tot i ser abundant, contrasta amb molts altres municipis on la pluja ha estat 3 o 4 vegades superior.

Embotellat

Durant la lluna descendent de febrer de 2022

Sortida al mercat

Abril 2022

Paràmetres analítics

Grau: 13,5%
ATT: 4,7 gr/lt
Sucres residuals: 0,2 gr/lt
Clarificació: no

Les nostres vinyes

Els trossos

Son Vinater

També us recomanem…