Premsal des Camí de Felanitx

22,0050,00 IVA inc.

Aquest premsal prové exclusivament de la vinya del Camí de Felanitx, sembrada l’any 2010 i que suposa un punt d’inflexió i una passa decidida cap a la recuperació del vas com a forma de cultiu de les varietats autòctones. Un premsal sembrat damunt una terra pobre, vermella, que acusa la falta d’aigua i crivella amb facilitat. Un premsal de poca producció que ha arribat als 12,5% amb una acidesa envejable i poc habitual en aquesta varietat.

Vinificació

M’agraden les elaboracions sense artificis, que respectin al màxim el raïm i el deixin expressar lliurement la fruita. Just després de vermar-lo a mà dia 23 d’agost de 2021 es premsà amb la rapa. 48 hores després es defangà el most i començà la seva fermentació a una temperatura de 16 graus. Finalitzada la fermentació alcohòlica es va trasbalsar i ha estat amb les seves mares fins just abans de ser embotellat. Premsal 100% de la vinya a la botella.

Nota de tast

És un vi delicat, fi, lleuger i amb un final salí i sàpid. En nas hi predominen els tocs de fruita blanca, de poma i de pera. Només 1056 botelles i 70 màgnums de premsal sense artificis, refrescant i pur.

SKU: 00235

Tros

1
Camí des Felanitx

Porreres

Premsal des Camí de Felanitx 2022

Collita

2022

Varietats

Premsal

Arxius

Pdf de la fitxa tècnica | ZIP imatge – etiqueta

Viticultura

Biodinàmica

Zona o Denominació d’origen

Vi de la Terra Mallorca

Climatologia

Recordaré sempre aquest 2022. Possiblement hagi estat l’any més càlid d’ençà que el 2004 vaig començar a fer vi. Si el 2021 acabà amb un novembre plujós, l’hivern de 2022 fou de molt poca pluviometria. Aquesta tendència s’allargà durant tot l’any a Porreres i quedà interrompuda per un episodi de fortes precipitacions a Felanitx just després de la verema.

La primavera i l’estiu foren tòrrids, amb poca diferència tèrmica dia-nit. La tardor tampoc va ser tardor sinó una segona primavera i un inici d’hivern poc fresc i amb petits intervals de precipitacions anecdòtiques. Una verema dura per les elevades temperatures però saníssima per l’absència de fongs i malalties. Una verema que ha suposat un repte, del qual n’estic més que contenta, i que suposa un punt de reflexió sobre els anys futurs.

Embotellat

Abril 2023

Sortida al mercat

Maig 2023

Paràmetres analítics

Grau: 12,5%
ATT: 4,8 gr/lt
Sucres residuals: 0,2 gr/lt
Clarificació: no

Les nostres vinyes

Els trossos

Camí de Felanitx

També us recomanem…